Skip to content

Categories:

Exista riscul ca auzul sa se deterioreze dupa operatie?

Posted in otoscleroza.

Tagged with , , , .


6 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. MEN says

  Multumiri pentru explicatii d-lui dr.Lucian David!

 2. m_eli says

  Buna ziua si „La multi ani” domnule dr.David Lucian! Am avut onoarea sa va cunosc la o consultatie in clinica si, conform programarii, urmeaza sa vin la operatie in luna ianuarie. Articolul de mai sus mi-a adus multe informatii si am inteles de ce trebuie asociata si microfreza. Cu multumiri si multa incredere va doresc sanatate!

 3. bianca says

  scuze, nu stiu daca postez intrebarea unde trebuie… Sotul meu a fost operat acum 20 de zile de otoscleroza si are in permanenta tinitus, ameteli care de 4 zile s-au accentuat rau, stare generala proasta. Poate tinitusul sa fie cauza unei palori accentuate? Sunt normale aceste simptome postoperator sau ceva nu a mers cum trebuie? Multumesc!

 4. dr.Lucian David says

  In principiu, accentuarea ametelilor la 20 de zile dupa operatie nu face parte din evolutia fireasca postoperatorie. Va recomand sa va adresati chirurgului care a efectuat interventia pentru evaluarea cauzelor care pot sta la originea acestei evolutii.

 5. Nicoleta says

  Buna ziua.
  In urma cu 9 zile am fost operata la urechea stanga si mi’a fost inlocuita scarita cu un implant de titan .Operatia a fost facuta cu laser intr-un spital din Spania. Ideea este ca in urma cu doua zile mi’au inlaturat bandajul si scos firele dar nu am detectat nici o ameliorare. Pe 19 aprilie am programare pt audiometrie. Este oare prea devreme pt a remarca rezultatul operatiei?

 6. dr.Lucian David says

  Din pacate nu va pot oferi amanunte legate de tehnica operatorie efectuata in Spania. La Clinica Urechii otoscleroza se opereaza pe cale endaurala (fara incizie externa si deci fara fire de sutura). O alta particularitate este faptul ca operatia este efectuata cu anestezie locala, ceea ce ne permite sa testam auzul pacientului chiar pe masa de operatie (acesta ne confirma daca aude sau nu). Practic, daca la proba de auz pe masa de operatie pacientul aude bine, auzul va ramane la acelasi nivel si dupa indepartarea pansamentului.

You must be logged in to post a comment.